Sunday, March 11, 2007

Vottar


Vottesesongen er vel strengt tatt på hell, men eg måtte berre teste ut ei oppskrift på vottar strikka på to pinnar. Ellers gjer eg alt eg kan for å sleppe å gjere ferdig denne genseren som eg har hatt liggande lenge:
Har mest lyst til å kaste den, men problemet er at den er så veldig fin - så eg må berre få det unnagjort.

26 comments:

Anonymous said...

kanskje den er ferdig når dere (evt) skal ha barn nr 2...

Turid said...

Nei, viss den blir liggande så lenge, blir den aldri ferdig.

Har ei ermelaus jakke liggande også, som Fredrik fikk i bursdagsgåve i forfjor.

Agnes Sunniva said...

Jeg trodde du hadde to barn jeg, Turid... Jeg har også et problem med en halvferdig strikkegenser. nei det har jeg ikke. Litt morsomt iom at jeg er så ultraviolett dårlig til å strikke...ha en finfin uke;)

Turid said...

Ultraviolett dårlig, faktisk! Det var ille. Du lærer det garantert på TSN.

Mari said...

Jepp, der er strikking obligatorisk, både for gutter og jenter. Det var ihvertfall det for 10 år siden...

m

Turid said...

Føler at eg har blitt bittelitt flinkare på dei ti åra, egentlig.

Anja Christell said...

har blitt hekta på hekling jeg, skal lage et lappeteppe, kommer til å ta evigheter, men det blir så deilig.. og så har jeg et sjal jeg holder på å strikke som bare ligger der.. blir det ferdig av seg selv hvis det ligger lenge nok?

Turid said...

Vi satser på det!
Har forresten også eit halvferdig sjal som eg begynte på på konfleiren.

Agnes Sunniva said...

Men dere! Ti år siden var jo på 90-tallet (ikke at dere er gamle da), og da var alt så spesielt. I 07/08 er det sikkert datahacking ellernoe som blir geeeemt på tsn.

Anja Christell said...

jeg satser på det. ellers hvis jeg klarer å tryne (på en kul måte) å brekke no bein, da må jeg sitte hjemme å strikke/hekle :)

agnes, der tar du feil, hvis du ser på sidene til tsn nå, så ser du det... de har strikkeklubb... dama til brodern er med der nå og hun ga så og si bare bort hjemmestrikka ting til jul.. hehe..

Anonymous said...

Den genseren ser kjempe fin ut, Turid.
Sender over litt inspirasjon så Lilly får den ferdig til Påske :)
Du kan jo ikke la henne vokse fra den med en gang den er ferdig?

Turid said...

Agnes, det som er med TSN, er at du blir slengt en ti-femten år tilbake i tid. Plutselig tenker du at batikk er skikkelig stilig, at blått hår kan vere festlig - og du begynner å strikke.

No er forresten armane til genseren ferdig. Skal berre montere (eller smiske med mor så ho gjer det).

Mari said...

Hahaha! Eller bleika hår med blå prikker? Eller kanskje du får lyst å skinne deg helt? Eller rødt hår med svarte striper? Ingen er freshere enn TenSing Norway rundt juletider (vi hadde lus og loppebitt på den tiden...)

m

Turid said...

Pluss at vi ikkje hadde dusja på nesten to veker. For en herlig gjeng.

Agnes Sunniva said...

nei nei nei, dere misforstår. Loppebitt og dusjmangel? Jeg regner jo med at de har innlagt minst et spabesøk per månde, samt at de har sauna+jacuzzi alle stedene vi skal (for ikke å snakke om sushi en gang i uken) og andre livsnødvendige fasiliteter.. Prøver dere å fortelle at TSN ikke er et år med komfort og velvære?v Not so funny!

Mari said...

Det er skrekkhistoriene som blir gode historier i ettertid, Agnes! Vi liker enda godt å mimre om den campingplassen vi bodde på i Warszawa feks...

m

Turid said...

Tenker på den campingplassen kvar gong eg bor på en råtten plass (f.eks. leiligheta vår her i Dale). Når eg overlevde Warszawa, overlever eg alt. Det hjalp jo litt at vi møtte Michael Jackson, da...

Mari said...

Apropos historier som bare blir bedre og bedre med åra....

m

Turid said...

Jo, men den er jo heilt utrulig i utgangspunktet, da. Der var vi ute og spankulerte, og heisann - så kom Michael Jackson! Sjukt.Det er nesten så eg ikkje trur på det sjølv.

Mari said...

Mhm! Veldig veldig gøy! Synd vi bare har papirbilder av begivenheten!

m

Agnes Sunniva said...

Jeg skjønner ikke helt. Møtte dere Michael? (vi er på fornavn) Eller er dette bare en form for ironi og sær internhumor jeg ikke skjønner fordi jeg ikke har vært på tsn?
Begynte forresten å strikke i går - frem og tilbake, frem og tilbake. et sted mp man jo begynne, jeg har ikke helt bestemt meg for om det skal bli en gryteklut som skal henge på veggen til pynt eller noe annet funksjonelt, men jeg skal innrømme at jeg liker å strikke. I helgen skal jeg driste meg på vrangborder!

Turid said...

Nei, dette er heilt sant. Har bildebevis!

Like greit å begynne å strikke no, ja, så får du et forsprang på dei andre på TSN. Du kan lage pulsvarmer, det er lett!

Maria Louise said...

Må bare slenge meg på, da jeg vet alt om TSN og strikking. Hør her - om du ikke er særlig flink, så ligg veldig lavt med store prosjekt..Og tell masker veldig nøye. Resultatene kan bli brukt mot deg i senere anledninger f.eks. bryllup. Jeg har et par flotte leggvarmere jeg skulle strikke på TSN(for det var lett for nybegynnere...) som endte opp i en helt merkelig fasong, tjukk legg, veldig tynn legg, tjukk legg osv. Og den blir brukt mot meg titt og ofte. Fingerhekling derimot er en god ting! Og jo da... vi møtte Michael. Og det var til og med noen som begynte å grine.. he he.

Anonymous said...

Herlighet! Møtte dere Michael? Dette har ikke jeg hørt noe om før. Så vanvittig!

Og ja, strikking blir nok greia på TSN. Fin hobby. Fint å ha noe å gjøre under de lange bussreisene!

Skal snart sette meg på toget til Gjøvik, tenker jeg tar med meg et strikketøy, så går nok tiden litt fortere.

God helg!

Anna

Turid said...

Guri malla, har du ikkje hørt Michael-historia? Må nok legge ut en egen post om den, må berre få scanna det bildet først.

Tog og strikking = kooozzzzz

Mari said...

Anna, minn meg på det i morra, så skal du få se bildet og høre historien! Kjenner at jeg gleder meg til å fortelle den igjen, må rett og slett øve litt!

m